Slået op d.

Ny græsplæne.

Ny græsplæne.

Etablering af ny græsplæner med stennedlægningsfræser og såmaskine efter minitraktor med 4wd og knækstyring kan kører de fleste steder og laver et fantastisk resultat.

Ring eller mail så kommer vi og ser hvad der skal gøres, næsten ingen etableringer af græsplæner er ens.

Så kan vi snakke priser der efter.

IMG_2093

Hvis ikke det er ren jord ved nybyggeri og det er omlægning af anden græsplæne, så er der flere måder at gøre det på.

Den uøkologiske måde at gribe omlægningen an på benytter sig af plantegift til at slå plænegræsset ihjel med. Når det er helt dødt, fræser man jorden op, river af så den er jævn og sår nyt græs.

Den økologiske måde bygger på, at græsplanterne skal dræbes mekanisk. Det kan – ganske rigtigt – ske ved at omgrave plænen, men det kan også ske ved, at man fræser den igennem i flere omgange, og indtil man er sikker på, at græsset er dødt. Derefter river man af osv.

Om I vil vælge den giftige eller den ugiftige metode, det er en beslutning, I selv må træffe.

I bør vælge en robust plæneblanding. De hedder som regel »villablanding« eller »sportsblanding«.

Komprimeret jord skal løsnes

Råjorden må ikke være komprimeret, for det hindrer afdræning af overskydende vand, og det hindrer opstigning af vand nedefra i tørkeperioder. Et komprimerede lag kan fjernes på få timer med maskinkraft og stort forbrug af olie, eller den nemme løsning fræse jorden.

Græsfrø

Vi bruger Prodan Masterline græsfrø  til din ny græsplæne , 30% færre klipninger, tæt og slidstærk. Dansk produceret.

Begynd med at beregne, hvor meget græsfrø, der skal bruges. Man regner med ca. 3 kg pr. 100 m², men det kan svinge en del, uden at der ses forskel, alt afhængig af varme og fugtighed i jorden. Dernæst skal det afgøres, hvilken slags plæneblanding, der skal bruges. Normalt anvender man blandinger af 4–5 forskellige græsarter for at sikre udvikling af en tæt pels, selv om forholdene skulle være uensartede. Dér hvor den ene ikke kan gro, der trives den anden, – håber man.